image

OpenDNS slachtoffer van botnet DDoS-aanval

zondag 3 december 2006, 12:30 door Redactie, 0 reacties

OpenDNS, de Amerikaanse starter die onder andere achter het PhishTank anti-phishing initiatief zit, is het doelwit van een gigantische Distributed Denial of Service aanval geworden. De 400mbps botnet aanval had geen effect op de DNS "resolution service", maar zorgde er wel voor dat de OpenDNS website en blog tenministe 90 minuten onbereikbaar waren.

De aanval was gericht op EveryDNS, een dochteronderneming van OpenDNS CEO David Ulevitch. OpenDNS gebruikt diensten van EveryDNS. De aanvallen gingen gisteren nog lange tijd door. Inmiddels is de aanval afgeslagen en werkt alles weer naar behoren. "Alle services worden nauwlettend door een team van netwerkbeheerders over de hele wereld in de gaten gehouden" zo staat vermeld op de website.

"Het grotere probleem is dat de netwerkaanbieders liever niet filteren. Ze kiezen ervoor om al het verkeer te blokkeren en zo de aanval te stoppen, maar dat is precies wat de aanvallers willen. Ze willen je offline halen en de netwerkaanbieders kiezen voor de makkelijkste oplossing en de aanvallers bereiken hun doel" zegt Ulevitch. Het PhishTank initiatief zou geen hinder van de aanvallen hebben ondervonden. Hoewel EveryDNS in het verleden vaker het doelwit van DDoS-aanvallen is geweest, was dit de eerste "grote uitval" in vijf jaar.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.