image

"Negentig procent malware werkt op Windows Vista"

dinsdag 12 december 2006, 11:02 door Redactie, 1 reacties

Maar liefst negentig procent van alle huidige malware werkt op Windows Vista, zo waarschuwt de Russische virusbestrijder Kaspersky Lab. Op het moment lijkt Microsoft's nieuwste besturingssysteem veiliger dan voorgaande versies, maar hoe meer mensen het gebruiken, des te interessanter het voor hackers wordt om lekken te vinden. Het is dan ook een kwestie van tijd voordat de eerste lekken worden gevonden.

Volgens onderzoeker Alexander Gostev zal PatchGuard een van de eerste onderdelen zijn die hackers proberen te kraken. Dit is namelijk de technologie die ervoor zorgt dat moeilijker wordt om toegang tot de kernel te krijgen. Daarnaast zijn er al verschillende methodes bekend om een aanval op de kernelbeveiliging uit te voeren.

Een ander doelwit is de User Account Control (UAC) feature, die de rechten van gebruikers beperkt, en er bijvoorbeeld voor zorgt dat er geen uitvoerbare code gedownload kan worden. Waarschijnlijk hoeven aanvallers in dit geval minder moeite te doen, aangezien veel gebruikers UAC irritant zullen vinden en daarom niet gebruiken.

Reacties (1)
18-12-2006, 09:46 door Anoniem
Leest iedereen hier overheen ofzo, of is iedereen zo
nonchalant geworden en denkt men, ach dat wisten we al.

Als dat zo is waarom komt Windows vista er dan? Microsoft
moet vista toch wel heel goed maken want anders lossen we de
problemen weer niet op.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.