image

Systeembeheerder installeert logische bom bij werkgever

donderdag 21 december 2006, 16:27 door Redactie, 4 reacties

Een systeembeheerder die via een logische bom de database van zijn werkgever wilde "opblazen" is in Amerika aangeklaagd. Uit angst om ontslagen te worden plaatste Yung-Hsun Lin de malware in het systeem van zijn werkgever, Medco Health Solutions. Als de bom was "afgegaan" had die voor miljoenen dollars schade in de databases kunnen aanrichten, en grote gevolgen voor patienten kunnen hebben, aldus de aanklagers.

De 50-jarige Lin installeerde de malware al in oktober 2003 en wilde die een jaar later laten afgaan. Door een programmeerfout ging de bom echter niet af. De systeembeheerder was niet ontslagen en kreeg zo alsnog de kans om de code te herstellen. Dit keer wilde hij zijn creatie op zijn eigen verjaardag, 23 april 2005, laten afgaan. De bom werd echter op tijd gevonden en onschadelijk gemaakt.

Vorige week werd een 64-jarige werknemer van UBS PaineWebber wegens het gebruik van een logische bom veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 jaar en een boete van 3,1 miljoen dollar. De man was ontevreden over het salaris en de bonussen die hij ontving.

Reacties (4)
21-12-2006, 18:50 door G-Force
Wie een kuil graaft voor een ander, valt er zelf in

UIt: de Bijbel.
21-12-2006, 21:06 door Anoniem
Door Peter V.
Wie een kuil graaft voor een ander, valt er zelf in

UIt: de Bijbel.

Wie in zijn eigen gegraven kuil valt is blind van wraak, en
dat is volgens de bijbel een nog grotere zonde...!

TrosTomaatje
22-12-2006, 00:45 door Anoniem
niet altijd hoor, ligt aan je planning ;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.