image

Vijf hackers die 2006 interessant maakten

donderdag 4 januari 2007, 09:56 door Redactie, 3 reacties

Wat beveiliging betreft stond 2006 voornamelijk in het teken van zero-day exploits en aanvallen. Een aantal hackers en onderzoekers had zo'n grote impact dat ze wereldwijd het nieuws haalden. Zo was er H.D. Moore, de man achter het Metasploit Framework, die de maand van de Kernel Bugs en browser lekken organiseerde en lekken in Google en andere veel gebruikte applicaties vond.

Ook Mark Russinovich zal niemand ontgaan zijn. De man, één van de experts op het gebied van rootkits, ontdekte eind 2005 dat Sony stiekem rootkits via haar muziek CD's verspreidde, waardoor de Sony rootkit-affaire een feit was. Vanwege zijn kennis en ervaring werd Russinovich halverwege 2006 door Microsoft "overgenomen".

De Poolse onderzoekster Joanna Rutkowska haalde het nieuws met haar onvindbare Blue pill rootkit, ook ontdekte ze problemen in de beveiliging van Windows Vista en verschillende virusscanners.

Apple fans zullen Jon "Johnny Cache" Ellch en David Maynor nog wel herinneren. Het tweetal beweerde een Macbook binnen 60 seconden te kunnen hacken via een lek in de Wi-Fi driver. Later bleek dat het niet om de driver van Apple zelf ging en ook een demonstratie om dit te bewijzen werd plotseling geannuleerd.

Reacties (3)
04-01-2007, 11:47 door Anoniem
De Chileen van Geenstijl staat er niet bij, terwijl hij de reclameborden bij
Ajax had gehacked tijdens een wedstrijd?!
04-01-2007, 12:16 door SirDice
Door Anoniem
De Chileen van Geenstijl staat er niet bij, terwijl hij de reclameborden bij Ajax had gehacked tijdens een wedstrijd?!
Dat was nep, de reclame was gewoon gekocht..
Op 23 augustus 2006 maakte GeenStijl tijdens een Champions Leaguewedstrijd van Ajax reclame op de nieuwe elektronische borden. In een artikel claimde GeenStijl echter het bordensysteem gehackt te hebben. De reclameruimte was gewoon gekocht. Diverse media (onder andere RTL en De Stentor) namen dit onjuiste bericht echter klakkeloos
over.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Geenstijl.nl
04-01-2007, 22:17 door Anoniem
Door Anoniem
De Chileen van Geenstijl staat er niet bij, terwijl hij de
reclameborden bij
Ajax had gehacked tijdens een wedstrijd?!

en aan geenstijl moet je sowieso geen aandacht besteden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.