image

Adobe patcht volgende week ernstig PDF lek

zaterdag 6 januari 2007, 11:32 door Redactie, 1 reacties

Adobe Systems zal volgende week het ernstige PDF lek in oude versies van haar Reader en Acrobat Reader software patchen. Via het lek kan een aanvaller toegang krijgen tot lokale bestanden of kunnen phishers hun slag slaan. Het probleem is aanwezig in Acrobat en Reader versies 7.0.8 en eerder. Adobe raadt gebruikers van deze versies aan om de Acrobat en Reader plug-in in hun browser uit te schakelen totdat er een patch beschikbaar is

Verder moedigt Adobe haar gebruikers aan om over te stappen op Reader 8, de nieuwste versie van de software die niet kwetsbaar voor het lek is. Menig beveiligingsexpert raadt echter aan om andere PDF software dan die van Adobe te gebruiken. Omdat sommige gebruikers niet naar de nieuwe versie kunnen upgraden zal Adobe speciaal voor de oude versies met een update komen.

Het probleem doet zich volgens Symantec voor bij Firefox, maar ook gebruikers van Internet Explorer 6 in combinatie met Adobe Reader 7 en Windows XP Service Pack 1 en IE6 in combinatie met Adobe Reader 4 en Windows XP Service Pack 2 lopen gevaar.

Reacties (1)
06-01-2007, 12:29 door Anoniem
"Adobe moedigt haar gebruikers aan om over te stappen op
Reader 8". Dat probeer ik reeds lang, maar een
Nederlandstalige versie blijft uit.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.