image

Symantec wil helpen bij beveiliging Windows Vista

woensdag 10 januari 2007, 15:09 door Redactie, 0 reacties

Het lijkt wel of iedereen zijn of haar steentje wil bijdragen aan de beveiliging van Windows Vista. Naast de aanbevelingen van de National Security Agency heeft ook beveiliger Symantec haar ideeën om Microsoft's nieuwste besturingssysteem te verbeteren.

Was Symantec eerst nog huiverig voor de komst van het OS, de nieuwe features bieden allerlei interessante mogelijkheden. Het is namelijk goed mogelijk dat de beveiliger de User Account Control feature gaat aanpassen. Die is nu te hinderlijk en daardoor niet effectief. "En wij kunnen dat beter" aldus Symantec, die een aantal onderzoekers aan het werk heeft gezet om UAC en andere features te bekijken en verbeteren. Op wat voor manier UAC omzeild of aangepast zal worden is nog niet bekend, maar het is goed mogelijk dat de software straks de beslissingen voor de gebruiker maakt.

Microsoft reageert afhoudend op het bericht en laat weten nog niets van Symantec gehoord te hebben. De beveiliger moet met Microsoft samenwerken om ervoor zorgen dat de softwaregigant het niet als een illegale hack beschouwt en haar security response proces moet inschakelen, aldus Microsoft's Stephen Toulouse.

Verder maakt Symantec zich zorgen over de uitspraken van Microsoft dat Vista de veiligste Windows versie tot nu toe is. Dit kan consumenten laten denken dat ze geen extra beveiligingssoftware nodig hebben. "Het is slecht voor de consumenten als ze dit idee krijgen, en niet te vergeten voor ons" zegt Symantec's Rowan Trollope.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.