image

Oracle waarschuwt van tevoren voor eigen patches

vrijdag 12 januari 2007, 10:21 door Redactie, 0 reacties

In navolging van Microsoft heeft ook Oracle besloten voortaan van tevoren informatie over nog te verschijnen patches en updates uit te brengen. Dankzij de "advance notification" kunnen klanten het installeren van de patches beter inplannen.

Oracle is in het verleden regelmatig bekritiseerd omdat het klanten overlaadt met beveiligingsupdates. De afgelopen maanden heeft de databasegigant stappen genomen om het klanten duidelijk te maken wat de belangrijkste updates zijn. Zo is de informatie over beveiligingslekken toegankelijker gemaakt en hanteert het het Common Vulnerability Scoring System (CVSS).

Net als Microsoft is Oracle ook op een patchcyclus overgestapt, alleen minder regelmatig. In tegenstelling tot de softwaregigant die elk maand een cyclus heeft, verschijnen de Oracle patches elk kwartaal. Voor aanstaande dinsdag staan 52 patches gereed voor Oracle Database, Application Server, Enterprise Manager, Identity Management, E-Business Suite, Developer Suite en de PeopleSoft Enterprise People Tools.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.