image

"Computercriminelen vrij spel door bureaucratie overheid"

zaterdag 20 januari 2007, 11:21 door Redactie, 2 reacties

Beveiligingsbedrijven zijn op dit moment de enige die succesvol computercriminelen weten te bestrijden, aldus de Russische anti-virus aanbieder Kaspersky Lab. Het gevecht wordt echter bemoeilijkt door een traag opererende overheid en concurrentie tussen beveiligingsaanbieders onderling, waardoor computercriminelen vaak de dans weten te ontspringen.

"Regeringen beschikken over de meest uitgebreide mogelijkheden om cybercrime te bestrijden, maar ze zijn ook een van de traagste deelnemers aan het gevecht. De tijd dat de situatie beheerd kon worden is al lang voorbij" zegt virusanalist Yury Mashevsky.

Misdaad op het internet is zo wijdverspreid dat de autoriteiten niet meer de middelen hebben om het aantal misdrijven aan te pakken. Daarnaast wordt men ook beperkt doordat veel criminelen buiten de landsgrenzen opereren en zorgt de infrastructuur van het internet ervoor dat boeven vaak anoniem blijven.

"Veel tijd gaat verloren aan het beslissingsproces en het bereiken van overeenkomsten op verschillende niveaus. Tegen de tijd dat de overheid een misdrijf onderzoekt zijn de criminelen al gevlogen. De structuur van de overheid lijkt meer op die van de slachtoffers van cybercrime dan van een die computercriminelen bestrijdt", aldus Mashevsky.

Toch is de overheid niet de enige die in de beschouwing van de analist de zwarte piet toegespeeld krijgt. Veel commerciele beveiligingsbedrijven houden er niet van om informatie te delen, wat onderzoek en maatregelen kan hinderen. Alleen als alle betrokken partijen beter samenwerken valt de situatie nog te redden, zo waarschuwt de virusbestrijder.

Reacties (2)
20-01-2007, 13:56 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
20-01-2007, 15:12 door Anoniem
"Beveiligingsbedrijven zijn op dit moment de enige die
succesvol computercriminelen weten te bestrijden,..."

zet die succesvol maar tussen aanhalingstekens...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.