image

Penetratietester verdacht van bedrijfsspionage

maandag 22 januari 2007, 12:34 door Redactie, 4 reacties

In Italie zijn vier werknemers van Telecom Italia gearresteerd wegens illegale spionage activiteiten, waaronder het hoofd van de beveiliging. Het viertal zou de middelen van de telecomaanbieder gebruikt hebben om Vittorio Colao, voormalig CEO van de Rizzoli Corriere della Sera mediagroep (RCS) en Massimo Mucchetti, adjunct directeur van de Corriere della Sera krant, te bespioneren. Mucchetti had zich meerdere malen negatief over Telecom Italia uitgelaten

Ghioni, hoofd van een groep penetratietesters genaamd "Tiger Team", gebruikte een Trojaans paard, een Telecom Italia server in Rome en computers in Brazilie en Zwitserland om op de laptop van Colao in te breken en vertrouwelijke informatie te stelen.

Onder de documenten bevond zich het business plan van RCS. Hij gebruikte de diefstal om RCS te waarschuwen dat hun beveiligingsmaatregelen niet goed waren en dat vertrouwelijke bedrijfsgegevens op het internet rondzwierven. Hij bood RCS zelfs aan om de beveiligingsfunctie over te nemen. Ook Pirelli voorzitter Marco Tronchetti Provera en zijn familie werden door het Tiger Team bespioneerd.

Hoewel zelf een slachtoffer, zou Provera volgens een getuige interesse in de door Ghioni gestolen informatie hebben getoond. In een verklaring laat het Pirelli kopstuk weten nooit het verzamelen van illegale gegevens te hebben goedgekeurd of aan illegale activiteiten te hebben deelgenomen.

Reacties (4)
22-01-2007, 14:54 door Anoniem
'penetratietester' ik wil ook zo'n beroep. :-)
22-01-2007, 14:57 door Anoniem
Tiger Team is de algemene benaming van penetratietesters en geen
specifieke naam van een groep.
22-01-2007, 22:22 door Grudge
Het is leuk om aan de 'top' te staan:
The modus operandi resembled that of his former boss Tavaroli, who allegedly rose to the top of Telecom Italia’s security department after engineering the discovery of an electronic bug planted in the Telecom Italia chief executive officer’s car in 2001. The then head of security at Telecom Italia was fired for the lapse and Tavaroli was able to take his place.

Als de feiten correct zijn mist deze 'Tijger' de ethiek van het vak.
23-01-2007, 08:33 door Anoniem
In deze context is Tiger Team de naam van de penetratie
testers binnen Telecom Italia.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.