image

McAfee VirusScan upgrade sloopt Lotus Notes

dinsdag 23 januari 2007, 10:23 door Redactie, 3 reacties

Gebruikers van IBM Lotus Notes en McAfee VirusScan Enterprise doen er verstandig aan om nog even te wachten met het upgraden naar de nieuwste versie van de virusscanner. Het installeren van McAfee VirusScan Enterprise 8.5i op een PC waar ook de Lotus Notes e-mail client draait kan ervoor zorgen dat gebruikers geen toegang meer tot hun mailbox krijgen, zo hebben beide bedrijven bevestigd. De gewraakte McAfee versie is sinds november beschikbaar.

"De upgrade sluit mensen buiten en veroorzaakt foutmeldingen in Notes waardoor we het programma niet meer kunnen herstarten en opnieuw moeten installeren" aldus één systeembeheerder. Het probleem doet zich voor in combinatie met Lotus 6 en 7, zo is in deze waarschuwing te lezen.

McAfee heeft een onderzoek naar het probleem ingesteld, maar tot die tijd geeft het als workaround het uitschakelen van "Scan all server databases" en "Scan server mailboxes". IBM gaat in haar oplossing een stuk verder, die bestaat namelijk uit het verwijderen van de anti-virus software.

Reacties (3)
23-01-2007, 11:52 door Anoniem
Van de genoemde IBM-pagina: "... or to change the Notes
Scanner settings to disable: "Scan all server databases" and
"Scan server mailboxes"..."
24-01-2007, 14:14 door Anoniem
Kunnen er in ieder geval geen virussen meer over de mail verspreid
worden :-p
25-01-2007, 09:11 door Anoniem
Door Anoniem
Kunnen er in ieder geval geen virussen meer over de mail
verspreid
worden :-p

Dat is best moeilijk in Notes
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.