image

IBM schenkt privacy tool aan open-source gemeenschap

vrijdag 26 januari 2007, 10:03 door Redactie, 0 reacties

IBM heeft een programma ontwikkeld waarmee mensen hun persoonlijke informatie geheim kunnen houden als ze online zaken doen, en heeft de software nu aan het Higgins open-source project geschonken. Het idee achter "Identity Mixer" is dat een bank of andere financiele instelling je persoonlijke gegevens controleert, en dat je die daarna versleuteld aan andere partijen aanbiedt.

"Vandaag de dag geef je al je informatie aan een tussenpersoon zonder dat je weet wat die ermee doet. Met Identity Mixer kun je een pseudoniem maken en dat geven" zegt IBM's chief security architect Anthony Nadalin.

Als je bijvoorbeeld iets online wilt kopen met je creditcard, dan verstrek je in het geval van Identity Mixer je versleutelde gegevens die je van de creditcardmaatschappij hebt gekregen. De online winkel kan de gegevens niet controleren, maar geeft ze weer door aan de creditcardmaatschappij die dit wel kan, en er uiteindelijk voor zorgt dat de winkel zijn geld krijgt. Hierdoor lopen winkels minder risico om gehackt te worden omdat ze de creditcard informatie niet meer hebben.

Om Identity Mixer een succes te maken heeft IBM de software aan het Higgins project geschonken, een open-source project dat door IBM en Novell ondersteund wordt, en zich bezighoudt met mensen meer controle over hun online informatie te geven. Zo werkt Higgins ook aan het laten samenwerken van verschillende authenticatiesystemen, zodat mensen eenvoudiger hun logins kunnen beheren.

Update: tekst aangepast

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.