image

Meer phishing-aanvallen dan e-mailvirussen

woensdag 31 januari 2007, 10:59 door Redactie, 1 reacties

Voor het eerst is de verhouding phishing-aanvallen groter dan het aantal dreigingen van virussen of trojans, zo meldt filterbedrijf MessageLabs. Een op de 93,3 e-mails (1,07 procent) bevatte de ene of andere vorm van phishing-aanval. De toename van de phishing-aanvallen wordt veroorzaakt door verschillende factoren. Ten eerste zijn de virusaanvallen gerichter geworden en verspreiden ze zich niet langer als echte epidemieën.

Ten tweede zijn veel online shops, banken en andere instellingen overgestapt op twee-factor authenticatie om klanten te authenticeren, iets waardoor phishers "man-in-the-middle" phishingsites hebben ontwikkeld. De aanvallen van deze “man-in-the-middle” sites zouden het einde kunnen betekenen van de traditionele phishing-technieken die momenteel worden gebruikt, en kunnen tot meer complexe phishing-methoden leiden.

Ten slotte gebruikt een toenemend aantal phishing-sites nu Flash-inhoud in plaats van HTML, in een poging om de anti-phishingtechnologie van de webbrowsers te omzeilen.

Reacties (1)
31-01-2007, 19:30 door Anoniem
fijn om te weten
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.