image

Meeste Nederlandse bedrijven doen niet aan encryptie

woensdag 7 februari 2007, 10:53 door Redactie, 2 reacties

Drie op de vier Nederlandse bedrijven neemt niet of nauwelijks maatregelen om het netwerkverkeer te beveiligen, zo blijkt uit onderzoek. Tijdens de InfoSecurity-beurs van vorig jaar werden 381 IT- en security-managers gevraagd naar de manier waarop zij het netwerkverkeer binnen hun organisatie beveiligen. Slechts 14 procent gaf aan driekwart of meer van het verkeer op het netwerk te versleutelen.

Van de ondervraagden zei 8 procent niet te weten of zij een vorm van encryptie toepassen binnen het eigen netwerk. Een op de twintig organisaties versleutelt de hier aanwezige gegevens zelfs helemaal niet. Het versleutelen van vertrouwelijke informatie maakt bij de meeste organisaties in Nederland geen deel uit van het beveiligingsbeleid. Van de ondervraagde managers gaf slechts 38 procent aan dat versleuteling van dergelijke gegevens is opgenomen in hun bedrijfsbrede aanpak van cybercriminaliteit.

"In feite ligt gevoelige informatie dan gewoon op straat. Dat levert je reputatie een enorme deuk op, kan bovendien je concurrentiepositie beschadigen en leidt in het ergste geval zelfs tot vertrekkende klanten" zegt Gary Clark van SafeNet.

Reacties (2)
07-02-2007, 11:47 door Anoniem
Enterprise automatisering zit nog in de luiers. En de mensen die geld
moeten regelen om de boel up2par te krijgen vaak ook op het gebied van
automatisering en al helemaal ict-beveiliging.
08-02-2007, 07:15 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.