image

Politie adviseert anti-virustool van virusschrijver

woensdag 14 februari 2007, 11:48 door Redactie, 1 reacties

De Chinese politie maakt binnenkort een anti-virustool beschikbaar die door de onlangs gearresteerde auteur van het Fujacks virus werd geschreven. De eerste tests laten zien dat de tool van de virusschrijver in staat is om zijn eigen creatie van geinfecteerde systemen te verwijderen. Toch wil de politie verdere tests uitvoeren om zeker te zijn dat de verwijdertool ook doet wat die moet doen.

Virusschrijver Li Jun zou miljoenen machines met zijn virus besmet hebben. Hij schreef de verwijdertool naar eigen zeggen niet uit angst om ontdekt te worden, maar om geinfecteerde gebruikers te helpen. Jun had geen kwade bedoelingen met de malware, en schreef die alleen voor de lol. Volgens de autoriteiten heeft hij het virus echter aan twaalf mensen voor een bedrag van 12.000 dollar verkocht.

Virusbestrijder Sophos raadt het gebruik van de scanner af: "Hackers en virusschrijvers hebben laten zien dat ze onverantwoordelijk en onbetrouwbaar zijn, en ik zou zeker er niet voor kiezen om hun code op mijn computer te draaien" zegt Graham Cluley.

Fujacks kan zich verspreiden via gedeelde netwerkmappen en draagbare media zoals USB-sticks, camera's en muziekspelers. Fujacks plaatst een AUTORUN bestand op geinfecteerde draagbare media, zodat het virus zich kan verspreiden als het apparaat in een andere PC wordt gestopt

Reacties (1)
14-02-2007, 14:36 door sjonniev
Dat Fujacks is dolle pret, die paar USB sticks met
ingebouwde beveiliging die ik gezien heb (ok zijn er niet zo
veel) gaan uit van de U3 standaard, die weer uitgaat van het
gebruik van AUTORUN. Wat in wezen weer eens onveilig blijkt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.