image

Google waarschuwt beheerders van geinfecteerde websites

woensdag 28 februari 2007, 10:12 door Redactie, 2 reacties

Google gaat webmasters en beheerders van websites waar malware op te vinden is voortaan beter waarschuwen. In het verleden verstuurde de zoekgigant al e-mails waarin werd verteld dat de site malware bevatte, maar nu gaat Google meer informatie verstrekken, zoals om welke pagina's het gaat. De Google waarschuwingsdienst komt voort uit het StopBadware.org initiatief.

Volgens Google is het zoeken naar kwaadaardige content erg lastig. Een veel gebruikte techniek is het compromitteren van sites door een 1-pixel iFrame toe te voegen, die dan automatisch malware van een andere site downloadt. Door het verstrekken van de gewraakte URL's, kunnen webmasters sneller hun site weer schoonmaken en beveiligen.

Sinds augustus worden gebruikers van Google's zoekmachine al gewaarschuwd als ze een geinfecteerde pagina willen bezoeken. Ook deze actie is het resultaat van de Stop Badware coalitie, een nonprofit organisatie die geleid wordt door de universiteiten van Harvard en Oxford, en ondersteuning krijgt van Google, Lenovo en Sun Microsystems.

Reacties (2)
28-02-2007, 11:45 door extranion
ah ja als je toch het hele internet doorzoekt is dat gelijk
een mooie oplossing om gelijk geinfecteerde websites op te
sporen
01-03-2007, 12:30 door Anoniem
wat is er op tegen om de pagina's met malware gewoon in google te
blocken.

je kunt een mail sturen naar de beheerder waarmee hij zichzelf vervolgens
weer kan "activeren" (natuurlijk na een check)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.