image

Bedrijf stopt demo RFID-beveiligingslek in doofpot

woensdag 28 februari 2007, 11:40 door Redactie, 1 reacties

Een beveiligingsbedrijf dat tijdens de Black Hat Federal conferentie een lek in radio-frequency identification (RFID) technologie wilde aantonen, is de mond gesnoerd door access control gigant HID Global, die beweert dat de presentatie haar intellectueel eigendom schendt. Het bedrijf IOActive wilde in de presentatie laten zien hoe het de contactloze RFID kaarten van HID via een eenvoudig apparaatje kan clonen.

"Wat electronica betreft is niet het gecompliceerder dan een Furby. Dit is niets nieuws, HID weet dit al tenminste twee jaar" zegt Chris Paget, die de presentatie zou geven.

Het is niet de eerste keer dat een bedrijf problemen met haar eigen apparatuur in de doofpot probeert te stoppen. Twee jaar geleden gebeurde het tijdens de Black Hat conferentie, waarbij Cisco een presentatie over lekken in haar IOS software probeerde te verbieden.

Volgens Paget worden belangrijke delen van de nationale infrastructuur door RFID chips beschermd, en zijn er veel misvattingen als het om de veiligheid ervan gaat. Het bedrijf wilde alleen informatie verspreiden, zodat mensen een bewuste keuze kunnen maken als het om RFID gaat.

HID Global laat in een reactie weten dat het IOActive niet bedreigd heeft, maar volgens de beveiliger is de dreiging met een rechtszaak een reëele mogelijkheid. "Als ik iets zeg, zal HID ons aanklagen. Grote bedrijven hebben veel middelen, en kleine bedrijven als IOActive niet".

Reacties (1)
28-02-2007, 15:38 door Anoniem
Simpel, vrijheid van meningsuiting bestaat niet zolang er 'rechtspraak' is
waarbij financiele positie bepalend is voor wie 'recht heeft'.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.