image

Online virusscanners geen slecht idee

zondag 11 maart 2007, 15:12 door Redactie, 1 reacties

Anti-virus software is vandaag de dag niet meer weg te denken voor Windows gebruikers. Toch biedt het gebruik van één enkele virusscanner geen 100% bescherming, omdat het even duurt voordat nieuwe malware herkend wordt. Op shadowserver.org wordt bijvoorbeeld bijgehouden hoe snel gratis virusscanners worden bijgewerkt. Cijfers die niet veel verschillen voor commerciele oplossingen en laten zien dat er nooit alleen op een virusscanner vertrouwd kan worden.

Weet malware het systeem te infecteren, dan wordt aanwezige beveiligingssoftware meestal aangepast of uitgeschakeld. Het is daarom verstandig om ook eens met een andere scanner te scannen. In dit artikel worden verschillende online scanners genoemd, waarbij Panda Software's PandaScan en Kaspersky Lab's gratis Virus Scan volgens Brian Krebs de betere keuzes zijn.

De meeste online scanners installeren een ActiveX plug-in om de computer te scannen, waardoor Internet Explorer verplicht is. Daarnaast vragen de scanners het nodige van het systeem. Iets waar men tijdens het scannen rekening mee moet houden, aldus Krebs.

Reacties (1)
13-03-2007, 01:44 door def
ok . dat zo 1 V-scanner om 1 explorer vraagt vind ik wel
goed hoor. maar men is bij de meeste ook nog eens Verplicht
om de ie7 binnen te halen hoor. eer men met die V-scanner
aan het werk kan he. en dat vind ik wel absurd . als men zou
vragen om ie6 daar zou het bij mij niet op problemen stuiten
hoor. maar ik zie het nut dus niet in om voor een aparte
v-scanner even de ie7 er bij in te zetten he :
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.