image

Verzekeraar verliest CD met gegevens 75.000 klanten *update*

donderdag 15 maart 2007, 12:03 door Redactie, 3 reacties

De Amerikaanse ziektekostenverzekeraar en gezondheidszorgleverancier WellPoint, die vorig jaar nog back-up tapes met de gegevens van 196.000 klanten kwijtraakte, is nu een CD met de zeer vertrouwelijke medische en persoonlijke gegevens verloren. De informatie op de CD was niet versleuteld en bestond uit naam, SoFi-nummers, verzekeringsgegevens en het medisch verleden tot 2003. Het is nog niet bekend of de CD verloren of gestolen is.

Wat welk bekend is, is dat de gegevens eerst wel beveiligd waren, maar dat de contractor die de data moest verwerken de beveiliging verwijderde. Om herhaling in de toekomst te voorkomen zal de verzekeraar de informatie voortaan via een "beveiligd netwerk" versturen, waardoor CD's en transport niet meer nodig zijn.

*Update*
De CD die sinds januari werd vemist is weer terecht. Hij bleek verkeerd bezorgd te zijn. Volgens de verzekeraar zijn er geen aanwijzingen dat de mensen die de CD ontvingen de gegevens misbruikt hebben.

Reacties (3)
15-03-2007, 12:08 door Anoniem
Je zou toch denken dat na de vorige keer ze zouden beginnen
met encryptie?

Erg slordig >:(
15-03-2007, 13:55 door Jachra
Door Anoniem
Je zou toch denken dat na de vorige keer ze zouden beginnen met encryptie?

Erg slordig >:(

Hmm...

Wat welk bekend is, is dat de gegevens eerst wel beveiligd waren, maar dat de contractor die de data moest verwerken de beveiliging verwijderde.

Tsja, en daar sta je dan als organisatie.
15-03-2007, 15:53 door G-Force
Tsja, en daar sta je dan als organisatie.

Als iedereen inderdaad zo zou klungelen dan hadden we allang
WOIII.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.