image

Microsoft wil geld van Europese cybersquatters

donderdag 15 maart 2007, 12:46 door Redactie, 1 reacties

Microsoft is nu ook in Europa begonnen met het aanpakken van cybersquatting, het registreren van domeinnamen die lijken op die van een bekend merk, maar vaak op een enkele letter verschillen. Dagelijks worden er 2000 domeinnamen geregistreerd die lijken op handelsnamen en merken van Microsoft. Vijf Engelse cybersquatters zijn nu door de softwaregigant aangeklaagd, die niet alleen de gewraakte domeinnamen wil hebben, maar ook de winst die de cybersquatters ermee maakten.

"Deze sites verwarren de bezoekers die een legitieme bedrijfssite zoeken, wat een negatief effect kan hebben op het merk en reputatie, en tevens de online ervaring van de eindgebruiker beschadigt" aldus Microsoft advocaat Aaron Kornblum.

Het gaat onder andere om domeinnamen als exbox.com, windowsexp.com en winowslivemessenger.com. Meestal worden de sites voorzien van Google ads-achtige reclames, maar ook kwaadaardige code zoals spyware en exploits wordt regelmatig aangetroffen. Het is echter de vraag of de actie van Microsoft iets uithaalt, aangezien het percentage cybersquatting ten opzichte van vorig jaar al met 25% gestegen is.

Reacties (1)
16-03-2007, 06:32 door ml2mst
Tuurlijk, ik herrinner mij nog het gezeur van Lindows (dat
nu Linspire heet).

http://www.microsuck.com zal ook wel niet mogen (helaas
omdat daar de waarheid over het bedrijf uit Redmond wordt
opgesomt) ;)

Erg democratisch, dat Microsoft... toch? :D
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.