image

Google's invloed op de IT-beveiliging

zondag 18 maart 2007, 11:23 door Redactie, 3 reacties

Google is al lange tijd meer dan alleen een zoekmachine, het is een vast onderdeel van het internet geworden dat bijna niet meer weg te denken is. Het miljardenbedrijf beheert verschillende succesvolle applicaties die miljoenen mensen dagelijks gebruiken. Applicaties die ook gevolgen hebben voor de IT-beveiliging. "We lopen altijd weg met nieuwe technologieen, maar het duurt even voordat we begrijpen wat het ons kost" zegt security expert Robert Garigue.

De prijs die Google security professionals kost is de manier waarop het helpt met het vinden van netwerklekken, het zogenaamde Google hacking. Of het gebruik van de zoekmachine om vertrouwelijke informatie en documenten te vinden die niet geindexeerd hadden mogen worden. Natuurlijk niet te vergeten Google Earth voor het vinden van allerlei interessante locaties. Daarnaast introduceerde de zoekgigant haar eigen vorm van criminaliteit, click fraude, wat bedrijven handen vol geld kan kosten.

De laatste op het lijstje is zeker niet minder belangrijk, de Google Desktop. Het indexeren van vertrouwelijke informatie, die ook nog eens naar de Google servers worden gekopieerd, is volgens veel experts een serieus probleem. Dit artikel beschrijft daarom wat bedrijven tegen de "Google problematiek" kunnen doen.

Reacties (3)
18-03-2007, 12:52 door Secyourit
Google is een verlengstuk van de NSA/Sigint. Al de spyware
van google dus niet installeren en zoeken met
http://www.clusty.com, http://www.ixquick.com of http://www.scroogle.org helpt al
een heleboel.
19-03-2007, 10:53 door http___www.sjaaklaan.nl
Het mooiste deel in het rapport vond ik de link naar
19-03-2007, 10:54 door http___www.sjaaklaan.nl
oeps...

dus de link naar http://johnny.ihackstuff.com/ghdb.php.

Schokkend!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.