image

De Enterprise Security voorspellingen voor 2007

maandag 19 maart 2007, 13:14 door Redactie, 4 reacties

Hoewel het achteraf reageren op incidenten bij veel bedrijven nog altijd erg populair is, kijken bedrijven die beveiliging wel serieus nemen vooruit. Tenslotte is vooruitzien regeren, maar als het op IT-security aankomt blijkt de toekomst lastig te voorspellen en bieden in het verleden behaalde resultaten al helemaal geen garantie. Tal van marktonderzoeksbureaus zijn dan ook druk doende met het vaststellen van trends, nieuwe dreigingen en kansen. Voor 2007 zijn de nodige voorspellingen gedaan, wij verzamelden de belangrijkste op het gebied van IT-beveiliging.

Gartner: Netwerk verspilling
Tot en met 2011 zullen bedrijven zo’n 100 miljard dollar verspillen aan het kopen van verkeerde netwerk technologieën en diensten. Bedrijven missen de kans om een netwerk neer te zetten dat ze een voordeel op de concurrentie geeft. In plaats daarvan volgen ze gedateerde ontwerpmethodes en verspillen ze gezamenlijk tenministe 100 miljard dollar in de komende vijf jaar.

CACI International: Slimme toegang
Smart cards zullen worden gebruikt voor het verlenen van beveiligde toegang tot netwerken. Zowel overheden als bedrijven zullen de komende jaren op deze kaarten overstappen, en ze integreren met identiteitsmanagementsystemen.

Actuate: Business Intelligence buiten de firewall
Voor het behouden van klanten zullen er meer klantgerichte websites verschijnen. Het verstrekken van klantspecifieke informatie in verschillende interactieve formaten, zoals Web 2.0 sites die gebruik maken van AJAX, live Excel spreadsheets en “boardroom-ready” PowerPoint presentaties, zal de nieuwe Internetstandaard voor dit soort websites worden. Klanten zullen dit soort eigenschappen tegen het einde van 2008 van alle externe websites verwachten.

Gartner: Modulair wordt populair
Vista zal de laatste grote release van Microsoft Windows worden. De volgende generatie van besturingssystemen zal meer modulair zijn en incrementeel worden geupdate. De tijd van het grootschalig uitrollen van software releases is zo goed als voorbij, en Microsoft zal hier een duidelijke rol in spelen. Dit resulteert in flexibelere updates voor Windows en meer aandacht voor de kwaliteit in het algemeen.

Burton: Klein is fijn
Kleine getalenteerde vendors bieden betere bescherming dan veel gebruikte producten, totdat er ook aanvallen tegen hen worden ontwikkeld.

Actuate: Meer ruimte voor mobiele Business Intelligence
Mobiele BI zorgt er al voor dat asfalttijgers via elk willekeurig mobiel apparaat de status van hun werk kunnen controleren. In de toekomst zullen mobiele professionals gemakkelijker in real time toegang tot vertrouwelijke gegevens krijgen, databases bijwerken, verlenen van goedkeuring en andere informatie via SMS-berichten.

Gartner: Onzichtbare malware
Tegen het einde van 2007 zal 75% van de ondernemingen met ongedetecteerde, financieel gemotiveerde, gerichte malware geinfecteerd zijn die traditionele beveiligingsmaatregelen weet te omzeilen. Het dreigingslandschap is aan het veranderen, en financieel gemotiveerde, gerichte aanvallen nemen toe. Door geautomatiseerde “maak je eigen malware toolkits” is het zeer eenvoudig om snel duizenden varianten te maken, maar beveiligingstechnologieen en processen zijn hier niet in mee gegaan.

Protiviti: Encryptie voor dummies
Transparante encryptie. Sommige harde schijf fabrikanten voegen features toe die gegevens automatisch versleutelen. Daarnaast gebruiken bedrijven programma’s die automatisch software op laptops en in e-mails versleutelt, zodat gebruikers dit niet meer hoeven te doen.

Burton: Security ratatouille
Security suite aanbieders en bedrijven zullen NAC, vulnerability management, security information mangement, en andere control technologieen met malware verdediging combineren.

Gartner: Mobiele monitoring
In 2010 zal 60% van de mobiele bevolking via het verschijnende “volg mij internet” te monitoren zijn. Er is wel lokale wetgeving voor het beschermen van de gebruiker z’n privacy, maar vanwege nationale veiligheid en burgerlijke bescherming worden deze privacy regels versoepeld. Marketing zal er ook voor zorgen dat de gebruiker z’n privacy zorgen vergeet, en ook via tal van andere scenario’s zal het voor buitenstaanders mogelijk worden om hun gebruikers te monitoren.

ChoicePoint: VoIP breekt weer door
Voice-over-IP technologie had eigenlijk in 2006 moeten doorbreken, maar moest toch nog even wachten. Door de groei van breedband kunnen bedrijven betere continuiteitsplannen ontwikkelen, waarbij VoIP een belangrijke rol speelt. Werknemers kunnen dankzij VoIP in het geval van een crisis gewoon thuis doorwerken.

Gartner: IT outsourcing onder druk
Tot 2009 zal het marktaandeel van de 10 grootste IT outsourcers dalen naar 40%. Door het dalende marktaandeel zullen sommige belangrijke outsourcing aanbieders in hun huidige vorm verdwijnen. De afgenomen hoeveelheid grote contracten, toegenomen concurrentie en de besparingen op contracten oefenen een grote druk uit op outsourcers, die moeten “zwemmen of zinken”, gebaseerd op hun ondersteuning van selectieve outsourcing en multisourcing competencies.

Burton: Iedereen wordt aangevallen
Malware zal uiteindelijk alle IT-omgevingen aanvallen, waaronder endpoint beveiligingsonderdelen. Smart phones, Windows Vista, Mac OS X, en andere besturingssystemen zullen afhankelijk van het aantal gebruikers de interesse van virusschrijvers wekken.

Reacties (4)
19-03-2007, 14:43 door Anoniem
VoIP breekt door? Hahahaha. Sinds wanneer valt pasen met pinksteren?
19-03-2007, 18:20 door Anoniem
Door Anoniem
VoIP breekt door? Hahahaha. Sinds wanneer valt pasen met
pinksteren?

Nou ik zou dat maar heel zachtjes zeggen hor.
want het kan nog wel eens kloppen.
22-03-2007, 10:51 door Anoniem
Door Anoniem
VoIP breekt door? Hahahaha. Sinds wanneer valt pasen met pinksteren?
Als het sint jutemis is. Dat kan inderdaad sneller zijn dan je verwacht.
14-04-2007, 11:21 door Anoniem
Gartner: IT outsourcing onder druk
Een manager welke zijn it security outsourced weet niet wat
hij doet. Interne IT Security biedt individuelle exotische
bedrijvfsoptimaliseerde oplossingen welke niet standaard
zijn en op korte termijn oplossingen bieden als er iets
gebuurt. Een heterogene dezentraale IT afdeeling met
voldoende persooneel, tijd, stabile parallele infrastruktuur
lost veel op. Als a niet werkt werkt b.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.