image

Meeste Engelse websites te hacken

donderdag 22 maart 2007, 12:08 door Redactie, 0 reacties

Maar liefst negentig procent van de websites van Engelse bedrijven bevatten één of meerdere lekken waardoor hackers toegang tot het systeem en vertrouwelijke gegevens krijgen. Een derde van alle onderzochte websites bevat ernstige beveiligingslekken die algemeen bekend zijn en actief misbruikt worden door hackers.

"Nu steeds meer mensen het internet voor persoonlijke zaken zoals bankieren, winkelen en werken gebruiken, is het de hoogste tijd dat bedrijven meer stappen nemen om deze systemen te beschermen" zegt Roy Hills van NTA Monitor.

Uit het onderzoek komt verder naar voren dat nu het aantal, omvang en complexiteit van webapplicaties toeneemt, ook het risico om te worden aangevallen groter wordt. Aanvallers richten zich meer en meer op beveiligingsproblemen binnen webapplicaties en ontwikkelen continu nieuwe tools om ze te misbruiken.

Als oplossing wordt aangeraden om accounts tijdelijk te sluiten als er te vaak verkeerd wordt ingelogd, wat brute force aanvallen moet voorkomen. Daarnaast moet men ter voorkoming van SQL injectie META karakters zoals enkele quotes, dubbele quotes en puntkomma's als input verbieden.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.