image

Playstation en Xbox nieuw doelwit van hackers

donderdag 5 april 2007, 10:39 door Redactie, 2 reacties

Gamers worden dit jaar een belangrijk doelwit van computercriminelen, zo waarschuwen Australische beveiligingsexeprts. De waarschuwing komt na de melding dat social engineers Xbox Live accounts wisten te kapen door helpdesk personeel via de telefoon te misleiden. Ook spelers van andere online spellen hebben te maken met gekaapte accounts, en krijgen te maken met rekeningen voor aankopen die ze nooit gedaan hebben.

Naast spelletjes is het ook een kwestie van tijd voordat hackers beveiligingslekken in de nieuwe generatie consoles zullen misbruiken, aldus MacLeonard Starkey van het Australische Computer Emergency Response Team. "Ik heb nog geen kwaadaardige code specifiek voor de Playstation 3 of Xbox gezien, maar ik denk dat het niet ver weg is".

Ook Stefana Muller van CA 1 gelooft dat consoles een doelwit worden en verwacht ook aanvallen op betaalsystemen die spelletjes gebruiken. "Ik denk dat het een 'ik heb het gedaan' soort doelwit is, 'Ik heb deze gaming console gehackt', als het cool en nieuw is wordt het gehackt", zo denkt Muller. Op het gebied van malware verwacht men een stijging van Trojaanse paarden en keyloggers ontworpen om gebruikersnamen en wachtwoorden te stelen. Gamers moeten dan ook hun PC's goed beveiligen en letten op verdachte e-mails en websites.

Reacties (2)
05-04-2007, 10:54 door Anoniem
Oke dat je me Windows bakkie probeerd te hacken kan ik me leven. Dat je
het niet voor elkaar krijgt om mijn Linux bakkie te infecteren, dat is jou
probleem. Maar van me Playstation 3 moeten ze toch echt van af blijven...
Iedereen die betrapt op hacken word mag ook 70 jaar cde gevangenis in.
05-04-2007, 17:31 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.