image

Stinkbommetjes veroorzaken terreuralarm

maandag 7 mei 2007, 16:49 door Redactie, 8 reacties

Australische antiterreureenheden zijn vorige week in actie gekomen nadat twee tieners een stinkbommetje in een trein lieten afgaan. Passagiers raakten in paniek toen ze in de trein naar Sydney een exposie hoorden. Zowel politie als antiterreureenheden kwamen direct in actie toen verschillende mensen de explosie meldden. Alle treinpassagiers werden geëvacueerd en de trein werd voor verder onderzoek naar een nabij gelegen treinstation gebracht.

De jongens hadden inmiddels de trein al verlaten en lieten op het station waar ze uitstapten een tweede stinkbom afgaan. De politie kon de grap niet waarderen: "Het moet verschrikkelijk zijn geweest. Je zit in een trein en hoort een harde knal, de logische conclusie waar mensen aan denken is dat het mogelijk een terroristische aanval is," aldus een woordvoerder.

De politie ziet het dan ook niet als een grap en heeft de jongens, waar camerabeelden van zijn, gevraagd zich te melden voordat de politie voor hun deur staat.

Reacties (8)
07-05-2007, 17:21 door SirDice
"Het moet verschrikkelijk zijn geweest. Je zit in een trein en hoort een harde knal, de logische conclusie waar mensen aan denken is dat het mogelijk een terroristische aanval is,"
Logische conclusie?!? Ja, na al die FUD die door de overheid verspreid is wel ja.. Vroeger keek er niemand op of om.. "Oh, het zal wel vuurwerk zijn"
07-05-2007, 17:55 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
07-05-2007, 18:16 door G-Force
De beste stuurlui staan weer aan wal...
07-05-2007, 18:41 door Anoniem
Door Peter V.
De beste stuurlui staan weer aan wal...

Gelukkig hebben we Peter V. die eventjes met M16 en granaten de grote
boze terroristen die overal om de hoek staan bestrijd. Zet hem op jack
bauer!
07-05-2007, 22:36 door Anoniem
De beste stuurlui staan weer aan wal...
Helaas zijn de gekozen stuurlui nauwelijks beter.
08-05-2007, 09:09 door Anoniem
Wat heeft dit te maken met IT security?
08-05-2007, 12:52 door Anoniem
De berichten in de media zijn toch echt berichten van echte
aanslagen... zeker met al het gezeik de laatste tijd in de
wereld vind ik het niet gek dat mensen hier van kunnen
schrikken en dat de politie hard optreed.
09-05-2007, 11:47 door SirDice
Door Anoniem
De berichten in de media zijn toch echt berichten van echte aanslagen...
En hoeveel terroristische aanslagen zijn er al geweest op Australische bodem? Precies... 0 (nul). Logisch dat je dan bij de eerste de beste knal direct aan een terroristische aanslag denkt....

In Israël of Irak gebeuren aanslagen bijna dagelijks, als je daar bij een knal direct aan een aanslag denkt kan ik me dat wel voorstellen. Niet in Australië en al helemaal niet in Nederland.

Het is dat het een serieus onderwerp is anders had het grappig geweest, de terroristen hebben namelijk al gescoord nog voordat ze überhaupt iets gedaan hebben..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.