image

IBM verliest tapes met vertrouwelijke informatie werknemers

woensdag 16 mei 2007, 12:06 door Redactie, 4 reacties

IBM is tapes met vertrouwelijke informatie over haar werknemers kwijtgeraakt. Een transportbedrijf dat de tapes vervoerde verloor ze op slechts een paar kilometer afstand van het IBM hoofdkwartier. Ondanks een reclame in een lokale krant zijn de tapes nog niet teruggevonden. "We hebben geen aanwijzingen dat de informatie op de tapes gebruikt is," laat een woordvoerder weten.

Op de tapes staan geboortedata, SoFi-nummers en adressen van huidige en voormalige IBM-werknemers, hoewel de meeste informatie van ex-IBMers is. Een aantal van de tapes waren niet versleuteld. Of dit een overtreding van IBM's regels is kon de woordvoerder niet zeggen. Het bedrijf wil ook niet vrijgeven om hoeveel werknemers het gaat, maar het lijkt om een groot aantal te gaan. Al op 9 april werden werknemers ingelicht, een proces dat nog steeds gaande is.

Gelukkig zijn IBM tape drives, die het verkoopt aan financiële instellingen, gezondheidszorg en de publieke sector, sinds september vorig jaar standaard van encryptie voorzien. "Door toegenomen wetgeving en richtlijnen neemt de noodzaak van databeveiliging toe. Encryptie is een krachtige en veel gebruikte technologie voor het beschermen van gegevens tegen bewuste of onbewuste compromittering," zo liet de IT-gigant destijds weten.

Reacties (4)
16-05-2007, 12:16 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
16-05-2007, 13:32 door Anoniem
Misschien moet ik maar even me schoonvader gaan inlichten hierover, die
werkt bij IBM...
16-05-2007, 13:45 door Anoniem
Als een tiener met een paar uur werken al 4000 dollar kan verdienen, kan
je nagaan wat zoiemand kan verdienen met een tape van 350.000
medewerkers.
16-05-2007, 15:48 door Anoniem
Ik ben een voormalige werknemer van IBM. Nu heeft iemand
misschien mijn versleutelde adres, sofinummer en geboortedatum.
Mijn adres heb ik net al gewijzigd voor de zekerheid. Waar
kan ik mijn geboortedatum en sofinummer wijzigen?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.