image

Sourcefire en Nmap gaan samen lekken scannen

donderdag 24 mei 2007, 17:23 door Redactie, 1 reacties

Network intrusion prevention aanbieder Sourcefire, bekend van Snort, en Insecure.org, de makers van Nmap, gaan samen open source scanning software voor het vinden van beveiligingslekken ontwikkelen. Insecure.org neemt de engine voor zijn rekening, terwijl Sourcefire met de plugins voor het vinden van specifieke lekken aan de slag gaat. De nieuwe geïntegreerde features zorgen ervoor dat de software realtime veranderingen aan het netwerk kan detecteren. De engine technologie zal zowel via Nmap als het commerciële Sourcefire 3D Systeem beschikbaar zijn.

Volgens Sourcefire verminderden de geïntegreerde tools de tijd die nodig is voor het uitvoeren van vulnerability assessment, en is het onderdeel van de aanpak om zowel passieve als actieve assessment technologieën voor risk assessment te gebruiken.

"Deze samenwerking is een opwindend moment voor het Nmap project. Nmap is de afgelopen jaren gegroeid van alleen de enumeratie van open poortnummers tot het identificeren van remote besturingssystemen en applicaties. Met de Nmap Scanning Engine nemen we de volgende stap in netwerk herkenning en detectie van lekken," zegt Fyodor, de geestelijk vader van Nmap.

Reacties (1)
25-05-2007, 11:33 door Anoniem
geyl hoor, zolang het open source blijft is het netjes.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.