image

Politie aangifte te volgen via Internet

dinsdag 19 juni 2007, 13:05 door Redactie, 2 reacties

De politie in Noord-Holland Noord gaat burgers beter informeren over de afhandeling van hun aangifte. Vanaf vandaag is het mogelijk om via internet de aangifte zelf te kunnen volgen. De aangever kan precies zien wat er met de aangifte gebeurt: wordt er een onderzoek ingesteld? Wordt het proces-verbaal naar het Openbaar Ministerie gestuurd?

Het aangiftevolgsysteem moet aangevers hierop antwoord geven. Het systeem is nieuw in Nederland, en het is de verwachting dat ook andere Nederlandse politiekorpsen het zullen gaan gebruiken.

Alle "internetwaardige" aangiftes kunnen via de politiewebsite worden gevolgd. Dit zijn aangiftes van diefstal en vernieling. Het gaat hierbij om ongeveer 80 % van alle aangiftes die bij de politie binnen komen. Aangevers krijgen nadat ze via internet, telefonisch of op het bureau aangifte hebben gedaan van bijvoorbeeld een vernieling een e-mail bericht. Hiermee worden aangevers erop gewezen dat zij de afwikkeling van hun aangifte zelf kunnen volgen.

De aangever krijgt de beschikking over een unieke inlogcode waarmee kan worden ingelogd op de website www.politie.nl/noord-holland_noord via de button "Mijn aangifte" of via www.mijnpolitieaangifte.nl. Vervolgens ziet de aangever exact wat er met de aangifte gebeurt.

Reacties (2)
19-06-2007, 15:14 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
21-06-2007, 12:07 door Anoniem
Leuk voor de aangifte die ze wel accepteren!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.