image

Computerworm verspreidt AIDS informatie

woensdag 20 juni 2007, 11:50 door Redactie, 2 reacties

Virusbestrijders hebben een nieuwe worm ontdekt die USB-sticks en andere draagbare media infecteert, en op besmette machines informatie over AIDS en HIV toont. LiarVB-A zoekt verwijderbare schijven zoals diskettes, USB-sticks en gedeelde netwerkmappen, en plaatst dan een verborgen autorun.inf bestand, dat de worm laadt als het de volgende keer met een Windows machine verbinding maakt. Eenmaal geïnfecteerd plaatst LiarVB-A een HTML bestand met informatie over AIDS en HIV.

"Veel van de malware die we zien is ontworpen om geld voor de hackers te genereren. De LiarVB-A worm is wat dat betreft anders, omdat het lijkt alsof het informatie over AIDS wil verspreiden. Hoewel de hacker die voor deze worm verantwoordelijk is niet zijn zakken wilde vullen, en misschien dacht dat hij een belangrijke boodschap verspreidde, is hij wel strafbaar bezig," zegt Graham Cluley van Sophos. De virusbestrijder denkt in de toekomst meer "graffiti-achtige" malware met politieke en religieuze motieven te zien.

Volgens de virusschrijver is de malware niet gevaarlijk: "Dit bestand maakt geen schadelijke aanpassingen aan je computer. Dit bestand is niet gevaarlijk voor je computer en Flashdisk. Dit bestand beschadigt geen data of bestanden op je computer en Flashdisk. Wees dus niet bang, en wees blij!" zo is te lezen in het op de PC geïnstalleerde HTML bestand.

Reacties (2)
20-06-2007, 12:08 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
20-06-2007, 14:18 door spatieman
autorun uitschakelen via regedit.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.