image

Stemcomputers kwetsbaar voor virussen

vrijdag 3 augustus 2007, 10:15 door Redactie, 0 reacties

Ondanks beloftes van de Amerikaanse stemcomputerfabrikant Diebold dat het jaren oude beveiligingslekken in haar machines heeft verholpen, blijkt na onderzoek van de broncode dit helemaal niet het geval te zijn. Naast de oude lekken, waardoor een aanvaller kwaadaardige code kan installeren om de telling te manipuleren of een virus kan plaatsen dat alle stemcomputers in het land infecteert, zijn er ook nieuwe ernstige problemen gevonden.

Zo blijkt dat er helemaal geen maatregelen aanwezig zijn om te voorkomen dat leden van het stembureau hun rechten verhogen om toegang tot de management software te krijgen die de stemmen telt. Volgens de onderzoekers is de Diebold stemcomputer zo brak, dat elke regel code herzien moet worden om het veilig te maken.

En niet alleen de Diebold stemcomputers zijn onveilig, ook die van Sequoia en Hart InterCivic hebben met dezelfde problemen te maken.

Gisteren lieten de gewraakte stemcomputerfabrikanten nog weten dat de resultaten niet representatief zouden zijn, omdat in een laboratorium alle machines te kraken zijn. Volgens Kim Zetter zijn er ook genoeg bewijzen dat leden van het stembureau niet bijdragen aan de veiligheid van het stemproces, terwijl de fabrikanten dit wel denken.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.