image

Google geeft n00bs privacyles

donderdag 9 augustus 2007, 12:05 door Redactie, 3 reacties

De privacypraktijken van zoekmachines zijn de afgelopen maanden flink onder vuur komen te liggen. Met name Google is regelmatig het doelwit omdat het de privacy van haar gebruikers zou schenden. Inmiddels heeft de zoekgigant, maar ook andere zoekmachines, maatregelen aangekondigd om de privacy van gebruikers beter te beschermen. "Cookies, IP-adressen, logs, allemaal belangrijke zaken als het gaat om de context van online privacy. We proberen ze in onze privacy policy in duidelijke en begrijpbare taal uit te leggen, maar ze zijn niet altijd voor niet-technische personen te begrijpen," aldus Google.

Om "de technische aspecten begrijpbaar te maken, transparantie te verbeteren en gebruikers betere beslissingen te laten maken als het gaat om gebruik van de diensten", gaat Google een aantal video's publiceren die technische termen en de gevolgen voor de privacy van de gebruiker uitleggen. Het eerste deel is nu online verschenen.

In de toekomst gaat men ook in op welke gegevens bij het aanmaken van een Google account of als men tijdens het zoeken is ingelogd worden verzameld, en waarom Google server logs bijhoudt. Feedback op het filmpje is via deze link te geven.

Reacties (3)
09-08-2007, 12:14 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
09-08-2007, 21:39 door Anoniem
Door Iceyoung
Ik vertrouw die Goochelaars helemaal niet !!!

Het is beter om electronische hulpmiddelen in het geheel te
wantrouwen.

Weet jij wat een autobedrijf allemaal kan uitlezen als je
leasebak weer eens een servicebeurt krijgt ? (dan houd ik
nog geen rekening met een af fabriek ingebouwd nav. systeem)
09-08-2007, 22:04 door Anoniem
Door Iceyoung
Ik vertrouw die Goochelaars helemaal niet !!!

Die kan je niets verwijten,
http://www.eff.org/news/archives/2007_06.php#005334
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.