image

RSA koopt data-lekkage bestrijder Tablus

vrijdag 10 augustus 2007, 10:54 door Redactie, 0 reacties

RSA heeft data-lekkage bestrijder en monitoring specialist Tablus overgenomen. Tablus biedt software aan die computers monitort om te voorkomen dat vertrouwelijke informatie uitlekt. Door compliance en met name Amerikaanse wetgeving die het verplicht om het publiek in te lichten als hun gegevens zijn uitgelekt, is er steeds meer vraag naar dit soort oplossingen. De overname zou tegen het einde van dit jaar moeten zijn afgerond.

Andere partijen zijn de laatste tijd ook actief op deze markt. Zo werd in januari nog de Israëlische concurrent van Tablus, PortAuthority, door Websense overgenomen. Drie maanden eerder was het McAfee dat ook een Israëlische informatiebeschermer kocht. Toen was het Onigma dat voor 20 miljoen dollar van eigenaar wisselde.

Het lekken van informatie is al tijden voorpagina nieuws. Zo werd onlangs nog een werknemer van Boeing aangeklaagd wegens het stelen van vertrouwelijke documenten die hij op een USB-stick plaatste, en aan de pers probeerde te lekken. Als de gegevens in de verkeerde handen terecht waren gekomen, had dit Boeing naar eigen zeggen tussen de 5 en 15 miljard dollar kunnen kosten.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.