image

Broncode sociale netwerksite Facebook gelekt

maandag 13 augustus 2007, 10:19 door Redactie, 4 reacties

De broncode van Facebook, één van de populairste sociale netwerksites op het internet, is gelekt. In eerste instantie wilde Facebook het niet bevestigen, maar het heeft een website die de code aanbood gevraagd die te verwijderen. Via de broncode is de structuur van de software te zien en waar interessante libraries en andere componenten van de applicatie te vinden zijn. De code werd onder andere geplaatst op facebooksecrets.blogspot.com, en zou daar nog steeds staan. Andere websites die de code plaatsten zijn allemaal opgedragen die te verwijderen.

Volgens experts is het lek geen goed nieuws voor Facebook, omdat het de vraag stelt hoe veilig de persoonlijke gegevens van gebruikers daadwerkelijk zijn. "Facebook is zo'n succes, en heeft zoveel bezoekers dat het een magneet voor aanvallers is," zegt Nik Cubrilovic van Techcrunch. Facebook heeft meer dan 30 miljoen actieve gebruikers en is goed voor een omzet van meer dan 50 miljoen dollar per jaar.

Facebook laat in een reactie weten dat de code door een "bug" gelekt en per ongeluk gepubliceerd is. Gebruikers zouden zich dan ook geen zorgen hoeven te maken. "Het was geen security aanval en de gegevens van gebruikers zijn op geen enkele manier in gevaar gebracht," aldus een woordvoerder.

Reacties (4)
13-08-2007, 11:42 door spatieman
face wie ???
nog nooit van gehoord.
13-08-2007, 13:21 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
13-08-2007, 14:43 door Anoniem
Het was alleen maar de index meer niet. Ik weet het want ik
heb het hier liggen.
13-08-2007, 22:34 door Anoniem
Volgens mijn is het gewoon een onderdeel van de reclame campange om
zo de site meer bekendheid te geven.

Gevaar lokt niet waar?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.