image

Kermit de identiteitsdief ontfutselt persoonlijke gegevens

donderdag 16 augustus 2007, 08:42 door Redactie, 2 reacties

41% van de gebruikers van de populaire sociale netwerksite Facebook, geeft persoonlijke informatie aan een kikker weg die Freddi Staur heet, een anagram van 'ID Fraudster'. Het profiel van Freddi bestond alleen uit een foto van een kikker, en wat minimale, verzonnen gegevens. De kikker wist bij 82 van de 200 toegevoegde Facebook gebruikers gegevens zoals e-mailadres, opleiding, werkgever, geboortedatum en telefoonnummer te achterhalen, waardoor gebruikers extra kwetsbaar worden voor identiteitsdiefstal en fraude, waarschuwt virusbestrijder Sophos, die het onderzoek uitvoerde.

"Het accepteren van uitnodigingen zal waarschijnlijk niet direct tot diefstal leiden, maar het maakt het wel mogelijk, en geeft computercriminelen de bouwstenen om identiteiten te vervalsen, toegang tot online accounts te krijgen of het netwerk van de werkgever te infiltreren," zegt Graham Cluley.

Ook priv-éfoto's, CV's, naam van partner en andere persoonlijke informatie werden zonder enige aarzeling aan de kikker verstrekt.

Reacties (2)
16-08-2007, 08:56 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
16-08-2007, 10:01 door Anoniem
... en hoeveel zullen over hun leeftijd en opleiding gelogen
hebben?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.