image

VS breidt gebruik spionagesatellieten uit

donderdag 16 augustus 2007, 10:35 door Redactie, 1 reacties

Meer personen en opsporingsdiensten krijgen toegang tot het grote Amerikaanse netwerk van spionagesatellieten, zo is in mei besloten en nu pas bekend geworden. Via de satellieten kan politie en het ministerie van Homeland Security in real-time zeer gedetailleerde beelden en gegevens krijgen, van bijvoorbeeld smokkelaars, schuilplaatsen voor bendes of gebouwen die terroristen gebruiken voor het ontwikkelen van chemische wapens.

In eerste instantie worden de satellieten ingezet voor het beveiligen van de kritieke infrastructuur en het helpen in geval van noodsituaties. Volgend jaar wordt gekeken hoe federale en lokale opsporingsdiensten de spionnen in de lucht kunnen gebruiken.

Het idee om het ministerie van Homeland Security toegang tot de satellieten te geven speelt al twee jaar, en volgens eigen zeggen is nu het juiste moment aangebroken. De spionagesatellieten zijn veel krachtiger dan die van civiele ondernemingen, en kunnen kleurenfoto's maken en verschillende delen van het lichtspectrum onderscheiden, om zo menselijke activiteiten te volgen.

Reacties (1)
16-08-2007, 15:58 door TF
De scanner is offline? Of is de link zowel op Wired als op
sercurity.nl verkeerd?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.