image

Tweede aanval op Monster.com treft miljoenen banenzoekers

vrijdag 31 augustus 2007, 10:10 door Redactie, 3 reacties

Vacaturesite Monster.com blijkt eerder het doelwit van een grootschalige aanval te zijn geweest, waarbij de gegevens van vele miljoenen banenzoekers zijn gestolen. De eerste hack, waarbij een Trojaans paard de gegevens van 1,6 miljoen ingeschreven personen wist te stelen, werd wel opgemerkt. Tijdens het onderzoek naar deze aanval ontdekte de vacaturesite dat er eerder een veel grotere aanval had plaatsgevonden. Volgens een woordvoerder van Monster kan het makkelijk om miljoenen mensen gaan wiens gegevens zijn gestolen.

Gisteren liet het bedrijf nog weten dat het maatregelen zou nemen om de gegevens van banenzoekers beter te beschermen. Toch is dit geen garantie dat de site nooit meer gehackt of geplunderd wordt. "Ik wil duidelijk en eerlijk zijn, er is geen gegarandeerde oplossing. Ik zou willen zeggen dat het nooit meer kan gebeuren dat de Monster site gecompromitteerd wordt, maar ik kan die belofte niet maken, geen enkel internetbedrijf kan dat", aldus topman Sal Iannuzzi.

De dieven zouden alleen namen, adresgegevens, telefoonnummers en e-mailadressen hebben gestolen. De gegevens zijn echter wel misbruikt voor verschillende social engineering aanvallen waarbij geprobeerd werd financiele gegevens van de getroffen banenzoekers te ontfutselen.

Reacties (3)
31-08-2007, 13:38 door Anoniem
Het lijkt me dat monster.com nu zelf minstens één vacature heeft :-)

Peter
31-08-2007, 21:46 door Anoniem
De dieven zouden alleen namen, adresgegevens,
telefoonnummers en e-mailadressen hebben gestolen
Ach, pffff. Vergelijk dat met wat sommige andere
organizaties van je 'mogen' weten tegenwoordig :)
Die vacature bij Monster.com is ook wel grappig!
01-09-2007, 19:36 door spatieman
systeembeheerder???
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.