image

Chinese hackers kraken Pentagon

dinsdag 4 september 2007, 09:55 door Redactie, 1 reacties

De succesvolle aanval op het computernetwerk van het Amerikaanse Ministerie van Defensie in juni was het werk van het Chinese leger, zo blijkt uit een intern onderzoek van de Amerikaanse overheid. Het Pentagon moest een deel van haar systemen uitschakelen, maar wilde eerst nog niet zeggen wie er achter de aanval zat. Onlangs kwamen Chinese hackers ook in het nieuws toen bleek dat de Duitse overheid het doelwit was geworden. De aanvallers maakten een nog onbekende hoeveelheid data buit.

Tegenover de Duitse Bondskanselier Merkel liet de Chinese overheid nog weten dat hacking verboden is. "We hebben strenge wetgeving en richtlijnen wat dit betreft. Hacking is een wereldwijd probleem, en China is regelmatig het slachtoffer", aldus Jiang Yu.

Het Chinese leger zou regelmatig de netwerken van het Amerikaanse leger scannen, en ook de Amerikanen voeren regelmatig scans in China uit. Toch was de aanval in juni van een nieuw niveau, omdat het liet zien dat China op elk willekeurig moment kan toeslaan en belangrijke systeem kan uitschakelen. Hoeveel data de aanvallers van het Pentagon hebben gestolen wordt nog onderzocht.

Reacties (1)
04-09-2007, 15:09 door Anoniem
Handig, zo chinezen proxy!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.