image

Hackers verspreiden e-mails P2P-bestrijder via BitTorrent

maandag 17 september 2007, 11:21 door Redactie, 2 reacties

Hackers zijn erin geslaagd om meer dan 6000 interne e-mails van anti-piraterij en P2P-bestrijder MediaDefender te stelen en via BitTorrent te verspreiden. In de e-mails wordt gesproken over het afstand nemen van de MiiVi website die het bedrijf eerder dit jaar lanceerde. Volgens critici is de site een honeypot om downloaders te betrappen. Verder bespreekt men in de e-mails om computers van P2P-gebruikers in zombies om te toveren, en zo nep-torrents te verspreiden.

De e-mails, die dateren van september en zes maanden teruggaan, bevatten ook bewijs die een eerdere verklaring van de P2P-bestrijder tegenspreekt. Eerder liet MediaDefender weten dat de Miivi website een intern onderzoeksproject betrof, en niet voor het publiek bedoeld was om te gebruiken. Na beschuldigingen van TorrentFreak dat de MiiVi site spyware verspreidde en een honeytrap was, werden de contactgegevens aangepast en later werd de "loksite" uit de lucht gehaald.

De hackers, die zich de MediaDefender-Defenders noemen, stalen ook een MySQL database dump van een MediaDefender server en een audiobestand met een VoIP-gesprek tussen een MediaDefender werknemer en een advocaat over de samenwerking van het bedrijf met justitie om kinderporno op P2P-netwerken te vinden. De hackers zeggen zelf nog veel meer over het bedrijf te hebben gevonden, dat mogelijk op een later tijdstip wordt gepubliceerd.

Reacties (2)
17-09-2007, 17:55 door sjonniev
toch humor... Blijkt maar weer dat de copyright mafia ook
echt boeven kunnen zijn.
18-09-2007, 00:03 door Anoniem
Door sjonniev
toch humor... Blijkt maar weer dat de copyright mafia ook
echt boeven kunnen zijn.

Dat waren ze al, alleen is nu het bewijs daarvoor geleverd...;-)

Toedeloe
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.