image

Spam viert zeventigste verjaardag

donderdag 20 september 2007, 12:03 door Redactie, 1 reacties

Ieders favoriete vleesproduct viert deze maand z'n zeventigste verjaardag. In 1937 verscheen Hormel Spiced Ham, dat later als spam door het leven ging. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden er wekelijks 15 miljoen blikken spam naar de troepen verstuurd. In 1959 ging het miljardste blikje spam over de toonbank, inmiddels staat de teller op 7 miljard.

Halverwege de jaren zeventig werd spam nieuw leven ingeblazen door de Engelse comedy act Monthy Pyton. Tijdens een van de sketches probeert een stel iets in een restaurant, waar alle gasten Vikingen zijn, te bestellen. Wat het stel ook bestelt, overal zit SPAM bij en tot overmaat van ramp brengen de aanwezige Vikingen ook nog het bekende spamlied ten gehore.

Internet spam wordt voor het eerst in 1993 gebruikt, toen, door een foutje van Richard Depew, per ongeluk 200 berichten in de nieuwsgroep news.admin.policy werden geplaatst. Dit irriteerde veel mensen, die het "spam" noemden.

Dit jaar kwam Hormel weer in het nieuws omdat het een rechtszaak tegen Spam Arrest, een aanbieder van spamfilters voerde. "Het is erg belangrijk dat spam niet verward wordt met iets anders. Ik denk elke keer dat het fout gebruikt wordt, het een inbreuk op de naam is", aldus Hormel vice president Julie Craven.


Reacties (1)
20-09-2007, 14:21 door spatieman
G3F1l1c1t33rt m3t /13 pr0d.ct
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.