image

3Com: Chinese connectie geen bedreiging voor VS

zondag 14 oktober 2007, 11:40 door Redactie, 1 reacties

De recente overname van 3Com door investeringsmaatschappij Bain Capital Partners en het Chinese netwerkbedrijf Huawei Technologies is geen bedreiging voor de veiligheid van de Verenigde Staten, zo heeft de netwerkgigant laten weten. 3Com werd voor een bedrag van 2 miljard dollar verkocht, waarbij Huawei een aandeel van 16,5 procent kreeg. De overige 83,5 procent is in handen van Bain Capital Partners, dat door Amerikanen geleid wordt.

Om alle ongerustheid weg te nemen is 3Com vrijwillig overeengekomen om de transactie door het Amerikaanse comité van buitenlandse investeringen te laten controleren. Dit is hetzelfde comité dat de overname van Sourcefire door het Israelisch Check Point uit veiligheidsoverwegingen verbood.

Volgens 3Com heeft het afspraken gemaakt dat Huawei geen toegang krijgt tot vertrouwelijke, in de VS ontwikkelde technologieën. Verder zijn er maatregelen die het ongeautoriseerd overbrengen van technologie moeten voorkomen en zijn er geen producten specifiek voor de Amerikaanse overheid ontwikkeld.

Reacties (1)
15-10-2007, 11:48 door spatieman
we hebben een french connection.
een dutch connection.
en dadelijk een chinese connection with backdoors.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.