image

Gemengde berichten

zaterdag 6 januari 2001, 21:46 door Redactie, 0 reacties

Het ASWAN project wil gereedschappen voor DoS- en SPAM-preventie ontwikkelen. De mailinglist van het project is hier te vinden.

Softwarebedrijf Macromedia onderzoekt een gat in de populaire Flash-plugin waarmee filmpjes in een browser kunnen worden afgespeeld. Via deze plugin zou het mogelijk zijn gegevens op de computer van een argeloze site-bezoeker te bekijken en commando's uit te voeren. Link

Op Techweb vonden we een uitgebreid artikel over inbraakdetectiesystemen voor netwerken oftewel IDS'en.

Het Maleisische Computer Emergency Response Team was al dagen op de hoogte van de kraak van de site van het Maleisische parlement vorige week, alleen kon men niemand bereiken die er wat aan kon doen.

Het Amerikaanse beveiligingsinstituut SANS komt naar je toe deze zomer. Van 20 tot en met 23 juni is er een conferentie in Londen. Meer informatie is te lezen op de SANS site.

Sommige mensen zullen voor een moeilijke keuze staan, want precies in deze periode is ook de Financial Cryptography Engineering Conference in Edinburgh.

Het PHP virus is ontdekt. PHP is een programmeertaal voor interactieve websites. Het virus is niet schadelijk, maar toekomstige afgeleiden zouden dat wel kunnen zijn.

Omdat een jonge kraker het niet eens was met provider GlobalCentral.com heeft hij klantgegevens gestolen en deze naar het blad Computerworld gestuurd.

IBM en 500 andere bedrijven hebben zich verenigd met de FBI om online criminaliteit te gaan bestrijden.

In de nieuwe editie van het netzine Netkwesties onder andere: Illegale websites, Consumentenbescherming zwaar overdreven, Beveiliging door providers, Binnen zonder kloppen en meer.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.