image

Beruchte Storm worm bijna uitgestorven

maandag 22 oktober 2007, 10:15 door Redactie, 2 reacties

In totaal wist de Storm worm dit jaar meer dan 15 miljoen computers te infecteren, maar de de meest beruchte malware van dit jaar is op sterven na dood, zo blijkt uit onderzoek. Op het hoogtepunt waren er 1,5 miljoen besmette computers, waarvan er op elk moment 200.000 beschikbaar waren. Sinds anti-virusaanbieders zich in juli met het bestrijden van de malware bemoeiden, ging het snel bergafwaarts, en nu ook de gratis anti-virustool van Microsoft het Trojaanse paard herkent, is het netwerk met 90% gekrompen.

Op dit moment zijn er in totaal 160.000 geinfecteerde Windows machines, waarvan er op elk moment 20.000 beschikbaar zijn. Microsoft's update van de Malicious Software Removal tool zorgde in één nacht voor een daling van 20% van het aantal infecties. De cijfers zijn afkomstig van beveiligingsonderzoeker Brandon Enright, en ontkrachten het bericht dat het botnetwerk krachtiger dan alle supercomputers op aarde zou zijn.

Volgens Enright was "Storm" zo effectief omdat de auteurs wisten hoe ze berichten moesten maken die gebruikers zouden openen. Toen de Trojan in januari voor het eerst verscheen wist het binnen een paar dagen 300.000 computers te besmetten, waardoor het de grootste uitbraak sinds 2005 was. Het netwerk is echter nog altijd actief, zo was het vorige week verantwoordelijk voor de eerste run ooit van MP3-spam.

Reacties (2)
22-10-2007, 15:40 door Anoniem
virtueel groene actie / campagne zou zijn:

Red de bijna uitgestorven Storm worm!
24-10-2007, 10:04 door Anoniem
Wel een degelijke misser voor de makers natuurlijk. Krachtiger zijn dan
alle supercomputers in natuurlijk niet niks. Maar waarom staat het in het
nieuws zo:
15 miljoen computers te infecteren
en dan opeens:
Op het hoogtepunt waren er 1,5 miljoen besmette computers
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.