image

Kort nieuws: E-Gap, IPsec, IDS, Defacements, NASA kraker

maandag 8 januari 2001, 14:40 door Redactie, 0 reacties

Het Israelische bedrijf Whale Communications zegt een methode te hebben gevonden om de back-office van e-commerce sites te beschermen door middel van de door het bedrijf ontwikkelde E-gap.

Op Daemonnnews vonden we een FreeBSD IPsec mini-HOWTO waarin wordt uitgelegd hoe met het FreeBSD operating system cryptografisch beschermde verbindingen kunnen worden opgezet tussen FreeBSD, NetBSD en Windows 2000 systemen.

Samag.com heeft een artikel over inbraakdetectiesystemen (IDS) onder Linux. Het artikel echter ook van toepassingen op andere Unix(achtige) besturingssystemen. Overigens misten wij verwijzingen naar Snort en Shadow.
Versie 1.7 van Snort is overigens vorige week uitgekomen.

Attrition, het archief voor 'defacements' oftwel kraken van webservers waarbij de homepage door de krakers vervangen wordt, heeft een overzicht van de defaccements van 2000 gemaakt, met een indeling per land. Op de site van Attrition is ook te zien dat het aantal kraken van Windows NT/2000 machines in de laatste periode van het jaar zeer sterk steeg. Dit is waarschijnlijk te danken aan de zogenaamde Unicode bug, die rond die tijd ontdekt werd.

De NASA claimt degene te hebben gevonden die in 1 van haar websites had ingebroken en een bericht voor de beheerders had achter gelaten. De kraker beweert goede bedoelingen gehad te hebben, maar NASA zegt dat dit niet de manier is om beveiligingsproblemen te melden. De 18-jarige kraker Matthew S. Lawrence die de schuilnaam mr_min gebruikt wordt ook verdacht van het kraken van de site van het bedrijf e-Financial. Hij zal worden berecht als een volwassene.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.