image

VS wil zero-day divisie 3Com niet aan Chinezen verkopen

vrijdag 26 oktober 2007, 11:59 door Redactie, 3 reacties

De Amerikaanse overheid gaat niet akkoord met de 2,2 miljard dollar waard zijnde overname van 3Com door investeringsmaatschappij Bain Capital Partners en het Chinese netwerkbedrijf Huawei Technologies, zo denkt onderzoeksbureau Gartner. 3Com liet laatst zelf nog weten dat de verkoop geen gevaar zou zijn voor de nationale veiligheid van de Verenigde Staten, maar die denken daar anders over.

Alleen als 3Com haar "0day divisie" TippingPoint ergens anders onderbrengt krijgt men het groene licht. Een andere optie zou volgens Gartner het inwilligen van alle door de overheid gestelde eisen, maar dat zou nadelige gevolgen kunnen hebben.

TippingPoint betaalt onderzoekers voor het vinden van onbekende beveiligingslekken in software, en gebruikt deze informatie om haar IPS klanten te beveiligen. Aangezien Chinese hackers de laatste tijd regelmatig bij verschillende overheden via dit soort lekken wisten in te breken, deed de aankondiging van de overname veel wenkbrauwen fronsen. Eerder stak de Amerikaanse overheid ook al een stokje voor de overname van IPS-aanbieder Sourcefire door het Israelische Check Point.

Reacties (3)
26-10-2007, 12:29 door Anoniem
Uh... fascisme ?
26-10-2007, 13:54 door Anoniem
Door Anoniem
Uh... fascisme ?
Eerder despotism, maar het geeft wel aan hoe overheden vrije
markt werking zien en onze overheid is er geen uitzondering
helaas.
27-10-2007, 18:21 door Anoniem
2.2 miljard voor een afdeling die hooguit een paar miljoen
heeft gekost om op te zetten.........

En mensen maar denken dat betalen voor 0days achterlijk is.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.