image

"Explosieve toename malware is juist positief signaal"

vrijdag 2 november 2007, 12:19 door Redactie, 1 reacties

Beveiligingsexperts waarschuwen dat de hoeveelheid malware de laatste maanden explosief is toegenomen, maar volgens Paul Ducklin is dit juist een goed teken, omdat criminelen steeds meer moeite moeten doen om resultaat te boeken. De recente uitbraak van PDF-malware is onderdeel van een trend waarbij computercriminelen complexe technieken toepassen om gebruikers te infecteren. In dit geval via social engineering en omslachtige handelingen, wat komt omdat mensen PDF bestanden meer vertrouwen dan met andere bestanden het geval is, aldus de topman van Sophos. De PDF-malware staat inmiddels in de top 3 van meest actieve malware van oktober

Ducklin ziet in dit soort ontwikkelingen juist een positief signaal dat beveiliging, ondanks de hoeveel malware, steeds beter wordt. "Wat je hier hebt is een soort paradox. De kans op succes is veel lager dan wat ze gewend waren, dus moeten computercriminelen meer moeite doen." Niet alleen moeten de criminelen meer malware verspreiden, de malware zelf is ook complex. Zo moet een gebruiker eerst het bestand openen, dan een link in het PDF bestand aanklikken, die weer een website opent die malware aanbiedt, wat de gebruiker moet accepteren.

"Het feit dat dit zo complex klinkt is een teken dat het beter gaat", gaat Ducklin verder, die opmerkt dat de beveiliging van de huidige besturingssystemen nu voldoende is om de meeste dreigingen af te slaan.

Reacties (1)
03-11-2007, 12:33 door spatieman
zwart geld verdienen wordt steeds lastiger.
maarja, als ik mijn ogen dicht die, zie ik ook niets..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.