image

WarCraft accounts meer waard dan creditcardgegevens

zaterdag 3 november 2007, 09:38 door Redactie, 0 reacties

De online accounts van spelers van het spel World of WarCraft zijn op de zwarte markt meer waard dan creditcardgegevens, aldus een Duits beveiligingsbedrijf. De huidige prijs op de zwarte markt is 6 euro per World of Warcraft account, terwijl creditcard informatie slechts de helft opbrengt. Toch hoeven computercriminelen niet de broekriem aan te halen. Voor 350 euro kun je al snel zo’n twintig miljoen spam e-mails versturen.

Het startpakket voor prijsgevoelige klanten bevat een doe-het-zelf tool voor het versturen van je eigen mails en vijf miljoen e-mailadressen tegen een afbraakprijs van slechts 140 euro. Op deze manier kunnen zelfs "parttime" spammers die maar twintig uur per maand aan twintig bestellingen werken, nog met gemak 400 miljoen spam e-mails versturen en 7.000 euro per maand verdienen.

Computercriminelen worden ook steeds klantgerichter. Wil men bijvoorbeeld de kracht van een botnet testen, dan zijn de eerste tien minuten van een DDos aanval vaak gratis. De rekening wordt gebaseerd op uur- en dagtarieven. Volgens G Data liggen deze tegenwoordig rond de 20 dollar per uur en 100 dollar per dag.

Symantec presenteerde onlangs nog onderstaande prijslijst:

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.