image

Cybercriminelen brengen woonplaats slachtoffers in kaart

donderdag 8 november 2007, 11:12 door Redactie, 1 reacties

Computercriminelen gebruiken "geografische intelligentie" om meer geld van hun slachtoffers te stelen, zo hebben onderzoekers ontdekt. De onderzoekers van het Honeynet Project bestudeerden drie populaire "hacker-toolkits", te weten WebAttacker, MPack en IcePack. Sommige van de aanvallers bleken de "geolocation-dependent triggering" optie te gebruiken, waarmee malware geografische aanwijzingen herkent om alleen bepaalde gebruikers van een land of gebied te infecteren.

Het gevaarlijke van deze optie is dat op deze manier bepaalde netwerken, bijvoorbeeld van virusbestrijders, zijn te vermijden, wat de ontdekking en bestrijding van de malware problematischer maakt. "Dit is een verontrustende ontwikkeling. Het voorkomt dat vendors en organisaties de kwaadaardige servers kunnen ontdekken en daarvoor hun klanten niet effectief kunnen beschermen", zegt onderzoeker Christian Seifert. Door de aanpak te combineren met social engineering en phishing worden aanvallen efficiënter en kunnen aanvallers een betere "return on investment" verdienen.

De onderzoekers zagen verder dat niet alleen Internet Explorer, maar ook oudere versies van Mozilla Firerfox en Opera via plug-ins zoals Microsoft Windows Media Player regelmatig worden geïnfecteerd.

Reacties (1)
08-11-2007, 14:13 door spatieman
tring, ik ben een hacker, ik kom effe uw pc verzieken, mag
ik binnenkomen ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.