image

Miljoenen Britse werknemers verliezen vertrouwelijke data

zaterdag 24 november 2007, 11:49 door Redactie, 2 reacties

Niet alleen de Engelse Belastingdienst, ook het kantoorpersoneel in het Verenigd Koninkrijk verliest op grote schaal vertrouwelijke informatie van klanten, leveranciers, collega's en financiële gegevens. Meer dan een miljoen Engelsen zijn hun laptop, PDA, USB-stick, CD of diskettes met vertrouwelijke gegevens wel eens kwijtgeraakt, en twaalf procent van alle mensen zegt dat dit een collega is overkomen. Inmiddels heeft 17% van al het personeel een laptop van de zaak en is thuiswerken al lang geen trend meer, maar een vast gegeven. Toch gebruikt slechts 25% van alle thuiswerkers encryptie om informatie te beschermen.

Verder gebruiken meer dan 11 miljoen Engelsen een PDA, USB-stick of CD om gegevens mee naar huis te nemen. Volgens de onderzoekers moeten bedrijven dan ook duidelijk naar het personeel communiceren welke informatie wel en niet op laptops en ander apparaten thuishoort.

Naast het implementeren van technische oplossingen, zoals encryptie, is vooral beleid en bewustzijn erg belangrijk. Vijftien procent stuurt namelijk vertrouwelijke informatie naar de eigen Yahoo! of Hotmail adressen, of naar die van iemand anders. Ook het laten gebruiken van de bedrijfslaptop door vrienden en familie is voor 29% geen probleem.

Reacties (2)
24-11-2007, 14:13 door Anoniem
En wij Nederland doen net of er niets aan de hand is en of dat het hier niet
gebeurd, bewustwording weet waar je met bezig bent en laat je voorlichten
25-11-2007, 21:41 door Anoniem
Door Anoniem
En wij Nederland doen net of er niets aan de hand is en of
dat het hier niet
gebeurd, bewustwording weet waar je met bezig bent en laat
je voorlichten
doen wij dat? merk is weinig van eigenlijk.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.