image

Webhoster zet klanten op zwart wegens gehackte database

donderdag 6 december 2007, 11:46 door Redactie, 2 reacties

De naar eigen zeggen grootste Engelse webhostingproviders heeft honderden websites van haar klanten uit de lucht gehaald omdat hackers de klantendatabase wisten te plunderen. De aanvallers hadden toegang tot adresgegevens, bankgegevens, e-mails en wachtwoorden. Door het tijdelijk afsluiten van de websites lopen honderden kleine bedrijven in de aanloop naar kerst belangrijke inkomsten mis.

Volgens Fasthosts was er geen andere mogelijkheid behalve het sluiten van de websites. De aanvallers probeerden namelijk de gestolen informatie te gebruiken. Aangezien ook de e-mail accounts van de klanten gecompromitteerd waren, kon men de wachtwoorden alleen nog per post versturen.

Het bedrijf ontdekte in oktober een aanval en adviseerde gebruikers om hun wachtwoorden te wijzigen. Vorige week zagen medewerkers ongewone activiteit op sommige sites en haalden alle websites uit de lucht van wie het wachtwoord niet was gewijzigd, maar ook van een aantal die dat wel hadden gedaan. De politie heeft de zaak inmiddels in onderzoek.

Reacties (2)
06-12-2007, 12:56 door Anoniem
Hoe zijn ze daar dan achter gekomen
06-12-2007, 13:57 door spatieman
defacing ??
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.