image

"Apple iPhone belangrijk hacker doelwit in 2008"

woensdag 12 december 2007, 11:52 door Redactie, 2 reacties

De Apple iPhone zal volgend jaar een van de belangrijkste doelwitten van hackers zijn, zo waarschuwt het Security en Engineering Response Team (ASERT) van Arbor Networks. Volgens de beveiliger zullen aanvallers malware in ongevaarlijke ogende informatie verstoppen, zoals afbeeldingen en andere media, die als drive-by download het systeem infecteren. "De iPhone zal in 2008 het slachtoffer van een ernstige aanval worden", zo voorspelt men. Hackers zullen de mobiele telefoon van Apple ook aanvallen om op te kunnen scheppen dat ze als eerste het nieuwe platform hebben gehackt.

Chinese criminelen
ASERT heeft dit jaar ook een toename van het aantal Chinese computercriminelen waargenomen. Specifieke Chineestalige software wordt, zoals QQ Messenger, wordt nauwlettend door aanvallers gevolgd. Nu er meer Chinezen online komen, zal er volgend jaar meer malware verschijnen die zich op Chinese gebruikers richt.

"2007 was het jaar van de browser exploit, data-incidenten, spyware en de Storm worm. We verwachten dat 2008 het jaar wordt van de eerste iPhone aanval, de Chinese hacker, P2P netwerk spammers en hackers die het Storm worm botnet kapen."

Onlangs liet het Duitse G Data nog weten dat criminelen zich helemaal niet met malware voor de iPhone bezig zullen houden, en dat beveiligingsbedrijven alleen maar onzin verspreiden om hun eigen software aan de man te brengen.

Reacties (2)
12-12-2007, 16:38 door Anoniem
Oke, het kan me voorstellen, maar er zijn altijd nog meer
Nokia's op de markt welke ook bugs vertonen.... en windows
mobile staat tegenwoordig op de tweede plaats? Dus waarom de
focus op de Iphone staat weet ik niet.
12-12-2007, 17:22 door Jan-Hein
"de Chinese hacker"
Waarom is die gevaarlijker dan andere hackers?
Of: waarom is Chinees relevant?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.