image

"IT'er koopt security-software liefst bij bekwame verkoper"

dinsdag 18 december 2007, 15:25 door Redactie, 2 reacties

ICT-professionals kopen hun beveiligingssoftware het liefst bij een gespecialiseerde verkoper, zo blijkt uit een onderzoek dat onder 200 IT'ers tijdens de afgelopen Infosecurity-beurs werd gehouden. Firewall en antivirus-software zijn bij de meeste organisaties aanwezig, goed voor percentages van 98 en 99 procent. Antispam-software is bij 90 procent van de organisaties geïnstalleerd. Een meer geavanceerde toepassing als Intrusion Detection Systemen is veel minder bekend (48 procent). Deze oplossingen blijven ver achter in bekendheid en gebruik.

Voor de aanschaf van security-toepassingen kiest maar liefst 80 procent van de ondervraagden voor een gespecialiseerde leverancier. Slechts vier procent gaf aan alles bij een algemene leverancier via internet te bestellen. De reden hiervoor zou liggen in het feit dat sommige geavanceerde producten alleen bij de specialist te krijgen zijn, en dat men tijdens het aankoopproces ondersteund wil worden.

De resultaten wijzen verder uit dat gebruikers gelijk verdeeld zijn wat betreft voorkeur voor geïntegreerde beveiligingsoplossingen. De helft kiest voor een verzameling van toepassingen, terwijl de andere helft liever een 'alles-in-één' suite gebruikt.

Reacties (2)
19-12-2007, 08:28 door Anoniem
IDS is ook alleen maar goed bij een goede implementatie en
dan nog... IPS is de toekomst. hoe meer ik met IDS bezig ben
hoe minder ik er van moet weten: je wordt gewoon geflood,
zelfs met de juiste aanpassingen


alles in 1?? single point of failure? hmz
22-12-2007, 23:07 door Anoniem
Ik haal nessus, snort, ipfw en iptables ook allemaal bij
vertrouwde adressen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.